Търсене

Tags
България

България

„Аксереал България“ възобновява пазара на ленено семе в България

Image
Flaxseed market Bulgaria
Groupe paragraphe
Champs à renseigner
Texte

„Аксереал България“ предлага на своите партньори да преоткрият една позната в миналото на българските земеделци култура, а именно маслодаен лен. Благодарение на сътрудничеството си с най-добрите селекционерски къщи за семепроизводство, компанията включва в продуктовата си листа за пролетния сезон високодобивния маслодаен сорт лен ОМЕГАЛИН и за зимния сезон - сорт АТИЛА

Освен с добра генетика на сортовете, подходящи за нашите климатични условия,екипът на “Аксереал България“  остава до своите партньори по време на целия производствен цикъл, с което дава своите гаранции за надеждност, сътрудничество и постигане на добри производствени резултати.

С разширяването на своето портфолио от предлагани иновативни култури „Аксереал България“ , подава ръка на своите партньори да се доверят в опита й и да възродят тази култура в България, като същевременно да постигнат добавена стойност в своите стопанства като им осигурява реализация на продукцията,с договори за обратно изкупуване, на все по-разрастващия се европейски пазар за продукция с произход страни на европейския съюз.

Маслодайният лен е  култура, която отлично се вписва като стартираща в сеитбооборота на всеки земеделски стопанин, който има за цел да съхрани и обогати почвата си за последващите култури. В сеитбообращението ленът може да се заложи след пшеница и ечемик.

Най-подходящият период за засяване на пролетния лен е от февруари до средата на март, а на зимния, от 20 септември до средата на октомври.

Тази година Аксереал България , изкупи над 750т лен от своите партньори и затвърди позицията си, като надежден партньор на Българския и международния пазар.

Мисията на „Аксереал България“ е да подобрява резултатите на своите партньори в земеделски бранш като създава устойчиви и конкурентноспособни канали и добавя стойност за всеки по веригата в партньорството: от полето до крайния потребител